Facebook

Webshop
Nézz körül!
VÁRANDÓSSÁG

VÁRANDÓSSÁG


A természetes szülést segítő praktikák

GÁTMASSZÁZS

A mai kor várandósai tudatosan készülnek babájuk világra jöttére és szülési tervet is készítenek. Ennek egyik eleme lehet, a gátmetszés nélküli szülés igénye. Jó, ha tudjátok, hogy vannak olyan lehetőségeitek, amivel segíteni tudjátok a gátmetszés elkerülését és azt is, hogy minél kisebb sérülés legyen a gáttájékon.
ARANYÉR

ARANYÉR

A kismamák közel felét úgy éri az aranyér okozta fájdalom, viszketés, duzzanat és esetenként a néhány csepp vérzés, mint „derült égből a villámcsapás”. Erről senki nem beszél, így amikor meglátja a WC papíron a vért, iszonyatosan megijed, arra gondolva, hogy a babával van valami baj.
VÁRANDÓSGONDOZÁS

A várandósgondozás célja: a várandós anya egészségének megőrzése, a magzat egészséges fejlődésének és egészségesen történő megszületésének elősegítése. Fontos a veszélyeztetettség és a szövődmények megelőzése, illetve mielőbb történő felismerése. A szülésre az újszülött korai kötődésére, a szoptatásra és a csecsemőgondozásra való felkészítés is a várandósgondozás része.
Boldog szoptatást segítő bábapraktikák

BOLDOG SZOPTATÁST SEGÍTŐ BÁBAPRAKTIKÁK

A legtöbb, amit adni tudtok babátoknak, az az anyatej, főleg ha a táplálás a legtermészetesebb módon szoptatással történik.
dr Kulcsár Andrea: VÉDŐOLTÁSOK A MAMA ÉS BABA EGÉSZSÉGÉÉRT

dr. Kulcsár Andrea:
VÉDŐOLTÁSOK A MAMA ÉS BABA EGÉSZSÉGÉÉRT

A fiatal felnőttek fogékonyak lehetnek olyan fertőzésekre, ami ellen gyermekkorban védőoltást kaptak vagy nem kaptak, de olyan szerencsések voltak, hogy oltás nélkül sem kapták el a betegséget.
FELKÉSZÜLÉS A SZOPTATÁSRA

FELKÉSZÜLÉS A SZOPTATÁSRA

Áldott állapot, ezzel a szép és találó kifejezéssel jellemzi a magyar nyelv a várandós időszakot. A szoptatásra való felkészítést már ekkor javasolt testileg-lelkileg elkezdeni.
A felkészülésbe vond be a párodat is, mert szükséges lesz segítsége, támogatása ahhoz, hogy tartósan tudd szoptatni a babátokat. Az apák gyakran félnek, hogy a szoptatás „tönkreteszi” a mama mellét, hatással lesz szexuális életére. Javaslom, hogy a szoptatással kapcsolatban olyan családtagtól, baráttól kérjetek tanácsokat az egészségügyi szakembereken kívül, akiknél ez sikeres, tartós volt. Ne azoknak a véleményét kérjétek ki, akik szerint a tápszer az anyatejjel azonos értékű. Gyakran előre félnek attól a szülők, hogy a szoptatás miatt otthonuk rabjává válnak. Ma ez már nincs így, hiszen nagyon sok helyen szívesen látják a pici csecsemőket is.
OTTHONOTOK FELKÉSZÍTÉSE A BABA ÉRKEZÉSÉRE

Használd ki szabadidődet a baba érkezése előtt, hogy minden készen álljon arra, amikor megszületik és hazajöttök. Ez az előkészítés azt jelentheti, hogy később kicsit többet pihenhetsz, és annyi időd tölthetsz majd a picivel, amennyit csak akarsz, hogy megismerd őt és hozzászokj az új anyaszerepedhez.
SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMOK

A szülésfelkészítő tanfolyamok arra valók, hogy Te és partnered is „felkészüljön” a szülésre. Arra is kiváló lehetőséget kínálnak, hogy találkozzatok más várandós párokkal. Mivel sok különböző lehetőséget, kurzust kínálnak nektek ismereteitek bővítésére, nehéz eldönteni, hogy melyiket is válasszátok.
MIT KELL VINNI A KÓRHÁZBA SZÜLÉSHEZ?

MIT KELL VINNI A KÓRHÁZBA SZÜLÉSHEZ?

Ajánlott, hogy a kórházi táska a 36. hét körül készen legyen. Valószínűleg könnyebb, ha két táskába csomagoltok, az egyikbe a szülőszobára, a másikba pedig a szülést követő időre.
A MELLBIMBÓ FELKÉSZÍTÉSE A SZOPTATÁSRA

A MELLBIMBÓ FELKÉSZÍTÉSE A SZOPTATÁSRA

A mellbimbó bőre idegvégződésekkel van tele, ezért a szoptatáskor keletkező esetleges apró sérülések is kellemetlenek lehetnek. Ennek megelőzésére javaslom bimbód bőrének puhítását, hidratálását, már akár a várandósság félidejétől kezdve. Különösen fontos lehet, ha bimbód száraznak érzed, de főleg, ha érzékeny is.
SZOPTATÁS ÉS RÁKMEGELŐZÉS

SZOPTATÁS ÉS RÁKMEGELŐZÉS

Ajánlott, hogy a kórházi táska a 36. hét körül készen legyen. Valószínűleg könnyebb, ha két táskába csomagoltok, az egyikbe a szülőszobára, a másikba pedig a szülést követő időre.
TE IS SZOPTASS!

TE IS SZOPTASS!

Megtudhatod belőle, hogy mit tehetsz a várandós, majd közvetlen kisbabád megszületése utáni napokban, hetekben a hatékony szoptatásért. A sok fotóval és ábrával illusztrált kiadvány a gyakorlatban hasznosítható tanácsokat tartalmaz.

Csetneki Julianna - szülésznő, szakértő

Hivatásom szülésznő

Az élet legnagyobb csodája a születés. Ilyenkor az édesanyák mellett lenni, segíteni, támogatni őket a világ legszebb hivatása.

Szülésznő válaszol

A sok év alatt egyet biztosan megtanultam, hogy szakmai ismeretekre hivatkozva se gondoljuk azt, hogy léteznek abszolút igazságok szoptatási kérdésekben. Szerezzenek ismereteket szakemberektől, tapasztalt mama társaktól!Szoptatási és baba termékeink