Facebook

Webshop
Nézz körül!
SZÜLÉS, SZÜLÉS UTÁN

SZÜLÉS, SZÜLÉS UTÁN


SZOPTATÁS A SZÜLÉSZETEN

SZOPTATÁS A SZÜLÉSZETEN

A baba megszületése utáni „nagy találkozás”, megkönnyebbülést, örömöt jelent a mamának, a papának és az egész családnak.
A GYERMEKÁGY

A GYERMEKÁGY

A szülést követő 6 hét alatt szervezetedben visszafejlődnek a várandósság és szülés alatt bekövetkezett változások. Működésbe lépnek a tejelválasztás, a szoptatás feltételeit megteremtő folyamatok.
CSÁSZÁRMETSZÉS UTÁN IS SIKERESEN SZOPTASS!

CSÁSZÁRMETSZÉS UTÁN IS SIKERESEN SZOPTASS!

Az édesanyák gyakran félnek attól, hogy ha császármetszéssel szülnek kimaradnak a szülés élményéből.
Ez ma már nincs így, mert a váratlan, sürgős műtétek kivételével gerincközeli érzéstelenítéssel történik a beavatkozás, ami miatt nincs fájdalmad, miközben ébren vagy. Babád megszületése után azonnal hallod a hangját, sírását és meg is mutatják neked, sőt valószínűleg puszit is adhatsz gyönyörű kis arcára.
A SZÜLÉS UTÁNI ELSŐ NAPOK

A SZÜLÉS UTÁNI ELSŐ NAPOK

A szoptatás rendszeressége, ideje elsősorban az újszülöttől függ. Az anyatej a pici gyomrából könnyű emészthetősége és kis mennyisége miatt általában 1,5 óra alatt kiürül, ezért az első napokban többször kíván szopni. A gyakori szoptatás serkenti a tejtermelést és fokozatosabbá teszi a tejbelövellést. Az első napokban mindkét mellből kb. minimum 10-10 percig javasolom a szoptatást. Néhány nap elteltével már általában elég egy mellből szoptatni, mert az is cél, hogy az újszülött minél jobban kiürítse.
BIMBÓSÉRÜLÉS SZOPTATÁSKOR

BIMBÓSÉRÜLÉS SZOPTATÁSKOR

Napjainkban a bimbósérülések leggyakoribb oka a csecsemő nem megfelelő mellrehelyezése, illetve szopási technikája. A mellbimbó sérülése különböző mértékű lehet, aminek a következményeként szoptatási nehézségek léphetnek fel. A bimbósérülések megelőzésének és csökkentésének fontos eszköze a Lansinoh HPA® lanolin.
MIRE HASZNÁLHATOD MÉG A LANSINOH HPA LANOLINT?

MIRE HASZNÁLHATOD MÉG
A LANSINOH HPA LANOLINT?

Azt hallom az édesanyáktól, hogy a Lansinoh HPA lanolin óriási segítség volt számukra a szoptatás alatt kialakult fájdalmas és berepedezett bimbó kezelésén kívül. Olvasd el az alábbi ötleteket, hogyha a szoptatást már befejezted, de még maradt ebből a „csodakrémből” mire használhatod.
KEZDETI SZOPTATÁSI NEHÉZSÉGEK

KEZDETI SZOPTATÁSI NEHÉZSÉGEK

A gyermek születése a családok életének egyik legfontosabb fordulópontja. Megváltozik a családtagok egymáshoz való viszonya, a nőknek és a férfiaknak új szerepet kell tanulniuk. A család szerkezetének változásával, a család bővülésével kialakul az anyai és az apai szerep, illetve megváltozik. Minden gyermek születése változtat a családi életcikluson. Megváltoznak a korábbi szokások, átalakul az életmód, a táplálkozás, a szórakozás lehetősége. Olykor lemondásokkal is számolni kell. Beteg is lehet a baba és emiatt a gyakorlatlan édesanya még egy kicsit félhet is. Abban mindenképpen biztos lehetsz, hogy szoptatással, anyatejjel adsz a legtöbbet kisbabádnak.
ARANYÉR

ARANYÉR

A kismamák közel felét úgy éri az aranyér okozta fájdalom, viszketés, duzzanat és esetenként a néhány csepp vérzés, mint „derült égből a villámcsapás”. Erről senki nem beszél, így amikor meglátja a WC papíron a vért, iszonyatosan megijed, arra gondolva, hogy a babával van valami baj.
TE IS SZOPTASS!

TE IS SZOPTASS!

Megtudhatod belőle, hogy mit tehetsz a várandós, majd közvetlen kisbabád megszületése utáni napokban, hetekben a hatékony szoptatásért. A sok fotóval és ábrával illusztrált kiadvány a gyakorlatban hasznosítható tanácsokat tartalmaz.

Csetneki Julianna - szülésznő, szakértő

Hivatásom szülésznő

Az élet legnagyobb csodája a születés. Ilyenkor az édesanyák mellett lenni, segíteni, támogatni őket a világ legszebb hivatása.

Szülésznő válaszol

A sok év alatt egyet biztosan megtanultam, hogy szakmai ismeretekre hivatkozva se gondoljuk azt, hogy léteznek abszolút igazságok szoptatási kérdésekben. Szerezzenek ismereteket szakemberektől, tapasztalt mama társaktól!Szoptatási és baba termékeink