Facebook

Webshop
Nézz körül!
VÁRANDÓSSÁG

VÁRANDÓSSÁG

OTTHONOTOK FELKÉSZÍTÉSE A BABA ÉRKEZÉSÉRE


Használd ki szabadidődet a baba érkezése előtt, hogy minden készen álljon arra, amikor megszületik és hazajöttök. Ez az előkészítés azt jelentheti, hogy később kicsit többet pihenhetsz, és annyi időd tölthetsz majd a picivel, amennyit csak akarsz, hogy megismerd őt és hozzászokj az új anyaszerepedhez.

A fészekrakó ösztön - jó indokok arra nehogy túlzásba vidd!

Előfordulhat, hogy a fészekrakó ösztön már az ötödik hónapban beköszönt. Az egy természetes vágy, hogy a dolgok készen álljanak a babád érkezésére. Akkor, ha nincs kedved erre, ne aggódj, mert ez nem történik meg mindenkivel! Az egyik dolog, amit célszerű előkészíteni, az a gyerekszoba. Légy óvatos minden felújítással kapcsolatos dologgal, amire szükség lehet. A meglévő festés egy régi házban ólmot tartalmazhat, ami befolyásolja a magzatod fejlődését. Felújításra a vizes alapú festék a legbiztonságosabb választás. Ügyelj arra, hogy a helyiség jól szellőző legyen, és használjatok ecsetet vagy hengert ne pedig sprayt. Olvasd el a használati útmutatót, vagy ami még jobb, hagyd másra a piszkos munkát!
A legtöbb általános háztartási tisztítószer nem ártalmas a várandós nőkre, de lényeges, hogy mindig olvasd el a címkéjét. Bizonyos termékek (pl. tűzhely tisztító) oldószert tartalmaznak, ezért el kell kerülnöd a használatukat, de tartsd távol magad a füsttől is! Amennyiben van macskád, nem ajánlott, hogy várandósan te ürítsd ki az alomtálcát, mivel széklete tartalmazhat parazitát, ami toxoplazmózist okozhat. Ez a fertőzés nem veszélyes rád, de lehet, hogy a magzatra igen.

Vásárolj be!

Jó ötlet, ha megpróbálsz minden, a babával kapcsolatos vásárlással a 36. hétig végezni. Ez körülbelül annak az időnek felel meg, amikor gondoskodni kell arról, hogy mit vigyél a kórházba.
Ne feledd, hogy a családtagoktól, barátoktól kapott babaruhák és egyéb tárgyak pl. kiságy stb. kiválóan megfelelnek. Az első hetekben, hónapokban hordott ruhácskákat nem tudják „elhordani” a babák, ráadásul gyorsan ki is növik. Mosd ki magas hőfokon, szenzitív mosószerrel az „örökölt” textíliákat, alaposan öblítsd, majd vasald ki.

Főzz!

Amikor hazatérsz a babáddal, az utolsó dolog lesz, amivel foglalkozni szeretnél, a főzés. Ezért ha van időd, próbálj meg elkészíteni néhány adag ételt előre és fagyaszd le. Ne félj elfogadni mások segítségét sem. A családtagok és a barátok gyakran hajlandók segíteni, így ha felajánlják, hogy főznek, mosnak vagy vigyáznak a babádra, miközben te egy kicsit pihenhetsz, habozás nélkül fogadd el!TE IS SZOPTASS!

TE IS SZOPTASS!

Megtudhatod belőle, hogy mit tehetsz a várandós, majd közvetlen kisbabád megszületése utáni napokban, hetekben a hatékony szoptatásért. A sok fotóval és ábrával illusztrált kiadvány a gyakorlatban hasznosítható tanácsokat tartalmaz.

Csetneki Julianna - szülésznő, szakértő

Hivatásom szülésznő

Az élet legnagyobb csodája a születés. Ilyenkor az édesanyák mellett lenni, segíteni, támogatni őket a világ legszebb hivatása.

Szülésznő válaszol

A sok év alatt egyet biztosan megtanultam, hogy szakmai ismeretekre hivatkozva se gondoljuk azt, hogy léteznek abszolút igazságok szoptatási kérdésekben. Szerezzenek ismereteket szakemberektől, tapasztalt mama társaktól!Szoptatási és baba termékeink