Facebook

Webshop
Nézz körül!
SZÜLÉS, SZÜLÉS UTÁN

SZÜLÉS, SZÜLÉS UTÁN

BIMBÓSÉRÜLÉS SZOPTATÁSKOR


Napjainkban a bimbósérülések leggyakoribb oka a csecsemő nem megfelelő mellrehelyezése, illetve szopási technikája. A mellbimbó sérülése különböző mértékű lehet, aminek a következményeként szoptatási nehézségek léphetnek fel. A bimbósérülések megelőzésének és csökkentésének fontos eszköze a Lansinoh HPA® lanolin.

A bimbósérülés fokozatai

BIMBÓSÉRÜLÉS SZOPTATÁSKOR

Irritált/fájó bimbó (1. ábra)

Vérzés vagy vérhólyag (2. ábra) Repedések (3. ábra)

Bimbókrémek és kenőcsök

A kenőcsök és krémek gyakran hatástalanok, sőt olyan összetevőt is tartalmazhatnak, ami ártalmas lehet kisbabádnak, például alkoholt, ásványi olajokat, mogyoróolajat stb. Ezért is mindig olvasd el a termékek használati útmutatóját. Lehetőleg ne válassz olyan krémet, de főleg kenőcsöt ne, amit le kell mosnod a szoptatás előtt! A lemosás során még jobban sérülni fog a bimbód.
Amikor fáj a mellbimbód, próbálkozz 100% tiszta, csak természetes összetevőjű HPA lanolinnal.

A csodás Lansinoh HPA® lanolin tulajdonságai:

A nedves sebgyógyulás lényege és előnyei

BIMBÓSÉRÜLÉS SZOPTATÁSKOR

Van egy természetes módszer, ami védi a bimbódat, így sokat segít. Szoptatás után mindig préselj anyatejet a bimbódra és kend be vele. Hagyd rászáradni, mert anyatejed immunanyag- és zsírtartalma miatt kiválóan hidratál. Rászáradva nem engedi, hogy a bőrön lévő baktériumok a tejcsatornádba feljussanak.
A várandós és szoptatási időszakban is különös figyelemmel ápold a melledet, mert ezzel egészségedet is megóvod!

TE IS SZOPTASS!

TE IS SZOPTASS!

Megtudhatod belőle, hogy mit tehetsz a várandós, majd közvetlen kisbabád megszületése utáni napokban, hetekben a hatékony szoptatásért. A sok fotóval és ábrával illusztrált kiadvány a gyakorlatban hasznosítható tanácsokat tartalmaz.

Csetneki Julianna - szülésznő, szakértő

Hivatásom szülésznő

Az élet legnagyobb csodája a születés. Ilyenkor az édesanyák mellett lenni, segíteni, támogatni őket a világ legszebb hivatása.

Szülésznő válaszol

A sok év alatt egyet biztosan megtanultam, hogy szakmai ismeretekre hivatkozva se gondoljuk azt, hogy léteznek abszolút igazságok szoptatási kérdésekben. Szerezzenek ismereteket szakemberektől, tapasztalt mama társaktól!Szoptatási és baba termékeink