Facebook

Webshop
Nézz körül!
SZÜLÉS, SZÜLÉS UTÁN

SZÜLÉS, SZÜLÉS UTÁN

MIRE HASZNÁLHATOD MÉG A LANSINOH HPA LANOLINT?*


BIMBÓSÉRÜLÉS SZOPTATÁSKOR

Azt hallom az édesanyáktól, hogy a Lansinoh HPA lanolin óriási segítség volt számukra a szoptatás alatt kialakult fájdalmas és berepedezett bimbó kezelésén kívül. Olvasd el az alábbi ötleteket, hogyha a szoptatást már befejezted, de még maradt ebből a „csodakrémből” mire használhatod.

Anyukáknak

Ajakbalzsam: A lanolint évszázadokon keresztül hidratáló szerként használták a kozmetikumokban, ezért nem meglepő, hogy segít az ajkaid hidratálásában.
Repedezett, száraz sarkak: „Új” anyukaként akár jó néhány kilométert is sétálnod kell ahhoz, hogy kisbabádat a babakocsiban tologatva meg tudd nyugtatni, vagy el tudd altatni. Kenj vékony réteg HPA lanolint a sarkadra és hagyd, hogy csodát tegyen vele!
Repedezett, beszakadt körömágyak: Ha a szokásos manikűrre nincs időd, amióta kisbabád megszületett, a HPA lanolint a körömágyad ápolására is használhatod. Puhítsd, ápold vele a beszakadások megelőzésére.
Szemöldökfixáló balzsam: Mindannyian tudjuk, hogy a szép szemöldök egészen megváltoztatja az arcot, de rájöttél már, hogy nem kell több ezer forintot költened erre a célra szánt termékekre? Spórolj és használj egy kis mennyiségű HPA lanolint a szemöldököd fixálására.

Apukáknak

Ha a párod már egyedül eligazodik és kiszolgálja magát a piperecikkeid közül, akkor az alábbi lista praktikus lehet, hogy mire használhatja a HPA lanolint a pelenkázó táskából!

Napégés és hámlás: A napégés bárkivel megtörténhet, azonban személyes tapasztalatunk szerint az apukák nagy részének véleménye szerint természetesen neki nincs szüksége naptejre. Ha te is hasonló helyzetben találod magad, akkor van kéznél egy olyan termék, amelyet nyugodtan használhatsz, ha a baj már megtörtént, hiszen a HPA lanolin szinte láthatatlan. Csak egy vékony rétegre van szükség, bármilyen nyílt sebre. Akkor, ha a napégés súlyos, mindenképpen beszélj egészségügyi szakemberrel vagy gyógyszerésszel.
Borotválkozás: Sok férfi használ arcszeszt, ha megvágja magát borotválkozás közben. De elkerülhető az égő fájdalom, ha kis mennyiségű HPA lanolint kennek a sebre.
Hideg okozta hámló, piros orr: Ha párod „férfi náthától” szenved, ezért fáj és sebes az orra, egy kis mennyiségű HPA lanolin segít megnyugtatni a területet.
Kidörzsölődés: Akkor, ha a párod szeret futni vagy sportolni, gyakran előfordulhatnak nála is kidörzsölődések. A HPA lanolin segíti a gyógyulási folyamatot. Természetesen ne felejtsd el levegőztetni is a területet.

Kisbabáknak

A leggyakoribb ok, amiért a HPA lanolint használni kezdik az édesanyák, a baba nem megfelelő mellre helyezése. Az egyik legnagyobb előnye, hogy szoptatás előtt sem kell eltávolítani. Vannak azonban további előnyei a baba számára is, melyeket az évek alatt az édesanyák fedeztek fel.

Pelenka kiütés: A HPA lanolinnak ugyanolyan az állaga, mint számos popsikrémnek., de gyakran jóval hatékonyabb a nedves sebgyógyulási folyamat miatt. Mivel ez egy 1 összetevős termék, így mindig biztosan tudod, hogy mivel kented be kisbabád popsiját.
Kiütés kidörzsölődés miatt: A babák gyakran sokkal hamarabb produkálják a fogzás tüneteit, mint ahogyan a fogacskáik ténylegesen megjelennének. Így gyakorik az állukon, nyakukon, mellkasukon jelentkező kidörzsölődések. A HPA lanolin segíthet ezen területek védelmében és megnyugtatásában.
Lehorzsolt térdek: A HPA lanolin olyan területek védelmére és megnyugtatására is használható, ahol könnyebb bőrsérülés/horzsolás keletkezik. Mint mindig, mély vagy széles sebek esetén fordulj egészségügyi szakemberhez, hogy tanácsot adjon a legmegfelelőbb kezelésről.

Tiniknek

Amikor gyermeked már elérte a tinédzserkort, számos új kihívással szembesülsz. Azt tudtad, hogy számos gyakori tini problémára nyújthat megoldást a HPA lanolin?

Pattanás utáni hegek, sebek: A pattanások a legnagyobb kihívásai a pubertáskornak, a hegesedés pedig gyakori jelenség, ha nem tudjuk pontosan, hogy hogyan kezeljük ezeket. A HPA lanolin alkalmazható olyan területek kezelésére, ahol pattanások, hegek vannak.
Száraz bőr: A száraz bőr gyakori probléma lehet, a hormonális változások miatt. A HPA lanolin hidratáló tulajdonsága miatt a problémás területeken ugyanúgy használható, mint a testápoló.


*Felhívjuk a figyelmed, hogy a Lansinoh nem tesztelte a terméket a fenti felhasználásokra vonatkozóan, azok a felhasználók visszajelzései alapján, a használat közbeni tapasztalaton alapulnak.

TE IS SZOPTASS!

TE IS SZOPTASS!

Megtudhatod belőle, hogy mit tehetsz a várandós, majd közvetlen kisbabád megszületése utáni napokban, hetekben a hatékony szoptatásért. A sok fotóval és ábrával illusztrált kiadvány a gyakorlatban hasznosítható tanácsokat tartalmaz.

Csetneki Julianna - szülésznő, szakértő

Hivatásom szülésznő

Az élet legnagyobb csodája a születés. Ilyenkor az édesanyák mellett lenni, segíteni, támogatni őket a világ legszebb hivatása.

Szülésznő válaszol

A sok év alatt egyet biztosan megtanultam, hogy szakmai ismeretekre hivatkozva se gondoljuk azt, hogy léteznek abszolút igazságok szoptatási kérdésekben. Szerezzenek ismereteket szakemberektől, tapasztalt mama társaktól!Szoptatási és baba termékeink