Facebook

Webshop
Nézz körül!
6 HÓNAPOS KORIG

6 HÓNAPOS KORIG

HOGYAN VÁLASZD KI A MELLSZÍVÓTÖLCSÉR MÉRETÉT?


A helyesen megválasztott méretű mellszívótölcsér növeli a mellszívó hatékonyságát!

A megfelelő méretű szívófej és bimbócsatornája biztosítja, hogy az anyatej a mellbimbóhoz jusson és abból akadálytalanul ürüljön. Általában minél nagyobb a szívófej, annál nagyobb bimbócsatornájának átmérője is.

Ha túl nagy a szívófej és bimbócsatornája, akkor a keletkező vákuum túl mélyre húzza be a bimbót és a bimbóudvart. Ilyenkor a tejcsatornák megnyúlnak, keresztmetszetük elvékonyodik és ez csökkenti a keresztül jutó anyatej mennyiségét, illetve maradéktalan kiürülését. Amikor nem tömít megfelelően a mell, mert túl nagy számára a tölcsér, nem alakul ki vákuum, ezért nem ürül a tej sem.

Ha túl kicsi szívófej és a bimbócsatorna esetén, a bimbóudvar és a bimbó a mellszívóhoz dörzsölődik, a bimbó összenyomódik és a tejcsatornák elzáródnak. A dörzsölődés miatt a bimbón mechanikai sérülések is keletkeznek. Ilyenkor az anyatej egyáltalán nem, vagy csak részben ürül. Duzzanat és fájdalom léphet fel, ami szoptatási nehézséget is okozhat.

A Lansinoh mellszívókhoz öt különböző méretű bimbócsatornával és annak megfelelő tölcsérrel rendelkező szívótölcsér kapható.

 Lansinoh mellszívók öt különböző méretű bimbócsatornával

 Lansinoh mellszívók öt különböző méretű bimbócsatornával

Kemény tölcsérű mellszívó fájdalmat és sérülést okozhat
Ez az állítás különösen igaz, ha a szívótölcsér mérete is kicsi. Az édesanyának akár a légvételeire is a kis felületen felfekvő kemény tölcsér mellett fals levegő jut be, ami miatt a szívóerő megszűnik. A mamák ilyenkor automatikusan erősen rányomják a mellükre a szívófejet, hogy csökkentsék az elmozdulás esélyét. Ilyenkor a mellbimbó megduzzad, fájdalmas sérült lesz, még a tejcsatornák megtöretése is bekövetkezhet!

Egyszerre lehet szoptatni és fejni
Ez a tej mennyiségének növelése vagy időtakarékosság miatt is hasznos lehet. Túltelítődött mell, tejcsatorna elzáródás, mellgyulladás esetén is ajánlott. A csecsemő szopásával beindítja a tejleadó reflexet, ezért abból a mellből is hatékonyabban ürül a tej, amin a mellszívó „dolgozik”.

Tippek a számodra legmegfelelőbb szívótölcsér kiválasztásához
A Lansinoh szívótölcséreket az alábbi linken tudod megrendelni:
S – 21 mm
M – 25 mm
L – 28 mm
XL – 30,5 mm
XXL – 36 mm


TE IS SZOPTASS!

TE IS SZOPTASS!

Megtudhatod belőle, hogy mit tehetsz a várandós, majd közvetlen kisbabád megszületése utáni napokban, hetekben a hatékony szoptatásért. A sok fotóval és ábrával illusztrált kiadvány a gyakorlatban hasznosítható tanácsokat tartalmaz.

Csetneki Julianna - szülésznő, szakértő

Hivatásom szülésznő

Az élet legnagyobb csodája a születés. Ilyenkor az édesanyák mellett lenni, segíteni, támogatni őket a világ legszebb hivatása.

Szülésznő válaszol

A sok év alatt egyet biztosan megtanultam, hogy szakmai ismeretekre hivatkozva se gondoljuk azt, hogy léteznek abszolút igazságok szoptatási kérdésekben. Szerezzenek ismereteket szakemberektől, tapasztalt mama társaktól!Szoptatási és baba termékeink