Facebook

Webshop
Nézz körül!
6 HÓNAPOS KORIG

6 HÓNAPOS KORIG

„ELHÍZLALT” KISBABÁK


Világszerte, de sajnos hazánkban is „járványszerűen” terjed a túlsúlyos, elhízott gyermekek aránya. Csecsemőkorú baba édesanyjaként is figyelni kell, hogy ne ragadjon el a mennyiségi szemlélet. Nem az a lényeg, hogy minél nagyobb legyen a súlygyarapodás és ennek eléréséhez az igényeltnél több anyatejjel vagy egyéb kiegészítő táplálékkal „tömd meg” a kicsit.

„ELHÍZLALT” KISBABÁK

Kevés az anyatej?

Gyorsabban emésztődik az anyatej, mint a tápszer, nem terheli meg a kisbaba éretlen emésztőrendszerét, ezért általában gyakrabban kell szoptatni, mintha tápszert kapna a baba. A csecsemőknek kéthetes, hathetes és három hónapos koruk körül gyorsabb növekedési időszaka van. Ekkor általában gyakrabban szopnak, hogy szükségletüknek megfelelően emelni tudják az anyatej mennyiségét. A tej termelődésének fokozását azzal tudod elérni, ha szoptatás után fejéssel még kiüríted az anyatej minden cseppjét. A fejést steril mellszívóval, sterilizált tároló edénybe vagy anyatejes zacskóba végezd, hogy eltehesd, tárolásra mélyhűtőben. A Lansinoh mellszívókhoz közvetlenül csatlakoztatható anyatejes zacskó. Ez nagyon praktikus, higiénikus. Nem kell tároláshoz átöntögetned a tejet, ami alatt az „aranyat érő” anyatejből jó néhány csepp elvész és még többet is mosogathatsz!

Jogos aggodalmak

Amikor a tej mennyiség nem felel meg a csecsemő igényének, akkor csökken a súlya, vagy több héten keresztül nem növekszik, emellett a pici sokat sír és nyugtalan.

A tejképződés csökkenését okozhatja, ha:

Az elhízás kisbaba korban kezdődhet

Gyakran elkövetett hibák:

Szakemberként is azt javaslom, hogy ha nem megfelelő táplálási szokásokat alakítottatok ki gyermeketeknél, akkor azt ismerjétek fel és próbáljatok változtatni rajta!

TE IS SZOPTASS!

TE IS SZOPTASS!

Megtudhatod belőle, hogy mit tehetsz a várandós, majd közvetlen kisbabád megszületése utáni napokban, hetekben a hatékony szoptatásért. A sok fotóval és ábrával illusztrált kiadvány a gyakorlatban hasznosítható tanácsokat tartalmaz.

Csetneki Julianna - szülésznő, szakértő

Hivatásom szülésznő

Az élet legnagyobb csodája a születés. Ilyenkor az édesanyák mellett lenni, segíteni, támogatni őket a világ legszebb hivatása.

Szülésznő válaszol

A sok év alatt egyet biztosan megtanultam, hogy szakmai ismeretekre hivatkozva se gondoljuk azt, hogy léteznek abszolút igazságok szoptatási kérdésekben. Szerezzenek ismereteket szakemberektől, tapasztalt mama társaktól!Szoptatási és baba termékeink