Facebook

Webshop
Nézz körül!
6 HÓNAPOS KOR UTÁN

6 HÓNAPOS KOR UTÁN

MEGETETIK MAGUKAT A BABÁK


A babák életében a szilárd ételek megismerése igen fontos mérföldkő. Próbáljátok minél élvezetesebbé tenni babátoknak. Nincs szükség okvetlenül az étel pürésítésére, ha a baba legalább 5-6 hónapos.

MEGETETIK MAGUKAT A BABÁK

Forradalmi találmány az etetőháló

A ClevaMama etetőhálóval a kicsik élvezhetik az egészséges, természetes ízeket és a szilárd ételek előnyeit a fulladás veszélye nélkül. Tehettek a hálóba friss gyümölcsöket, zöldségeket, de pároltat vagy főttet is. Melegen is ehet belőle a baba akár párolt vagy főtt húst, halat. Nem kell közben aggódnotok, hogy megakad az étel a pici torkán.

Figyeljetek, hogy mindig a baba életkorának megfelelő ételt tegyetek bele!

Önállóan, boldogan

A babák az asztalnál az etetőszékükben ehetnek egyszerre a család többi tagjával. A gyerek ki tudja rágcsálni, szívni az ételből a tápanyagokat. Élvezhetik a családi étkezések közös örömét a sok finom ízt anélkül, hogy annak jelentős része a hajukban vagy a padlón végezné. Kevesebb étel vész kárba a kanalas etetéshez képest is.
Akkor adjatok etetőhálót a babának, ha azt meg tudja fogni, a szájához viszi és rágcsálja. Használata segíti a kicsi kéz izmának fejlődését, a kéz és a száj mozgásának koordinációját. Fejleszti az önálló evés készségét, az önállóságot. A pici sokféle ételt tud kipróbálni, növeli irántuk az érdeklődését. Természetesen a baba életkorában ajánlott gyümölcsöket, zöldségeket, hús és halféléket tegyetek csak bele!

A fogzási fájdalmat is csökkentheti, ha lehűtött, de soha nem fagyaszott gyümölcsöt, zöldséget tesztek bele.
A tartós szoptatást is támogatja, mert nem zavarja meg a csecsemő szopási kedvét, készségét a cumisüveges etetéssel ellentétben. Jól szopó kicsik is boldogan elfogadják!

Valamennyi csecsemőtáplálással foglakozó szakmai szervezet, beleértve az allergológiai társaságokat is, világszerte egyetértenek abban, hogy a 7. hónapban kezdődjön el a glutén tartalmú (búza, árpa, rozs tartalmazza) kiegészítő táplálékok adása. Ezzel a táplálék allergiát, a cöliákiát és az egyes típusú cukorbetegséget kívánják megelőzni. Erre először a babakekszet ajánlják a szakemberek, ami nem tartalmaz tejet és tojást sem. Fontos, hogy lehetőleg még szoptatás mellett kapja meg az első fél kekszecskéjét a csecsemő. A babakekszet is betehetitek a hálós etetőbe, mert a baba nyálával pépet képezve maradéktalanul kirágcsálja belőle.

Milyen a jó etetőháló?

Az etetőháló készülhet szilikonból vagy textilből. A szilikon anyagút kevésbé színezik el a gyümölcsök, zöldségek. Könnyebben mosogatható, sterilizálható. Nincs varrva, ezért ezeken a helyeken nem tud szálasodni, elszakadni. A ClevaMama szilikon etetőhálója mindenben megfelel a fenti feltételeknek.
Amerikában, Nyugat-Európában már igen nagy tábora van az etetőhálós önálló babaevésnek. Kérd ki olyan édesanyák véleményét, akik használtak a babájuknál etetőhálót.

TE IS SZOPTASS!

TE IS SZOPTASS!

Megtudhatod belőle, hogy mit tehetsz a várandós, majd közvetlen kisbabád megszületése utáni napokban, hetekben a hatékony szoptatásért. A sok fotóval és ábrával illusztrált kiadvány a gyakorlatban hasznosítható tanácsokat tartalmaz.

Csetneki Julianna - szülésznő, szakértő

Hivatásom szülésznő

Az élet legnagyobb csodája a születés. Ilyenkor az édesanyák mellett lenni, segíteni, támogatni őket a világ legszebb hivatása.

Szülésznő válaszol

A sok év alatt egyet biztosan megtanultam, hogy szakmai ismeretekre hivatkozva se gondoljuk azt, hogy léteznek abszolút igazságok szoptatási kérdésekben. Szerezzenek ismereteket szakemberektől, tapasztalt mama társaktól!Szoptatási és baba termékeink